At kende hinanden 

fra A og AA's observatorium

              Forside           Galleri          Læserum          Blog          Kontakt  

 

At kende hinanden og være i fællesskabet

 

Hun ligger vågen om natten og lytter til hans åndedræt.

Han rører lidt på sig og siger nogle lyde i søvne.

Hun vender sig om og lader sine hænder glide ind under hans nattrøje og henover den varme hud, over hoften og nedover maven. Med et suk modtages hendes kærtegn.

Hun søger ned mod kønnet, tager blidt om det og nulrer blødt, mens hun mærker, at han vågner og kommer tilstede. Hun fortsætter med sine kærtegn, og han vender sig imod hende og tager imod dem. De flyder ind i et møde gennem og hinsides kroppen … mødes i kærtegn, flyder sammen hvor der ikke er forskel på at give og modtage, de er i fællesskabet.

Hun har taget en beslutning om lyst og nærhed. Hun har taget ansvaret for nærheden og et natligt møde. Hun har taget en beslutning, taget ansvar og har handlet inde i fællesskabet.

Hun ved ligesom han, at de ikke er deres kroppe, men at kroppen blot er en fremtrædelsesform og et redskab, som de kan kommunikere igennem i denne verden. De ønsker at være sammen og kende hinanden hinsides kroppen og gennem kroppen.

 

Lyst, seksualitet og nærhed er ikke noget i sig selv som en drivkraft eller drift udenfor kontrol, som derfor opstår af sig selv. Det er noget, der opstår mellem personer, fordi de har valgt det, og man har hver især ansvaret herfor.

Seksualitet er noget for personer, der bør respektere den andens rettigheder.

Fællesskab er noget for personer, der siger JA til sig selv, til den anden og til os. Et JA fører ud over forestillede grænser og begrænsninger.

Seksualitet, nærhed og kontakt opstår via et valg mellem personer, der er nærværende og bevidste i deres ønske om fællesskab og samvær.

Fællesskab opstår, når personer siger JA til det, der er og vælger at være et os i stedet for et jeg og et du, og når man ser fællesskabet som et fælles formål og indhold, der er større end du og jeg, i stedet for individuelle formål og egne og den andens forestillede behov.

Seksualitet i fællesskabet er et valg, og lysten, nærheden og samværet opstår, fordi man vælger det, og man giver den anden fri adgang til sin krop, fordi man ønsker fællesskab, at sige ja og at være sammen også på dette felt og via den kropslige kommunikation.

Ansvaret for fælleskabet er fælles, ligesom ansvaret for lysten og seksualiteten er fælles. Man giver kærtegn for at være sammen. Man giver ikke for at give eller for at få til gengæld. Både i handling og ikke-handling handler det om at være sammen. Man er sammen, og man ønsker at være sammen i det, der er, og der, hvor der ikke er forskel på at give og modtage.

Man er sammen, og man ønsker at være sammen uden at gå efter et mål, et klimaks, en orgasme. Målet er at være sammen, målet er fællesskabet.

 

Tilbage til Notater